Меню
TwitterRssFacebook
Страници

Нов рекорд на „нюрбургринг“

7:54,36 мин.: MÉgane R.S. 275 Trophy-R постави нов рекорд на „нюрбургринг“

#Under8… Renault Sport обеща, че ще се случи и най-спортният Megane надлежно добави трети рекорд за най-бърза обиколка на легендарната „Нюрбургринг“ към впечатляващия си списък от постижения. Постижението бе осъществено с изцяло новата лимитирана серия на модела: Mégane R.S. 275 Trophy-R.

Снимки:

 

 

  • 7:54,36 мин.: Това е новата най-бърза обиколка на емблематичната северна дъга на „Нюрбургринг“ – поставен от Mégane R.S. 275 Trophy-R в категорията на серийните автомобили с предно предаване.
  • 2: броят на седалките в Mégane R.S. 275 Trophy-R.
  • 250: броят на екземплярите от тази (ултра) лимитирана серия, чиито продажби ще стартират в 15 държави.

Поставяйки рекорди с Mégane R26.R през 2008 и Mégane R.S. Trophy през 2011, инженерите на Renault Sport не пожелаха да се осланят на стари лаври. С време за обиколка от 7:54.36 мин., Mégane R.S. 275 Trophy-R гравира името и динамичния си потенциал в аналите на „Нюрбургринг“ още с първото си излизане на пистата.

Радикална лимитирана версия, идеална за пистата

Двуместният Mégane R.S. 275 Trophy-R произлиза от наскоро представения Mégane R.S. 275 Trophy. Ексклузивната Renault Sport лимитирана версия се възползва от ултра-спортни характеристики, наследени от моторспорните активности на марката. Теглото на модела е намалено с почти 100 килограма, което води до подобрена динамика.

Mégane R.S. 275 Trophy-R стандартно е оборудван с Cup шаси (подпомагано от диференциал с ограничено приплъзване), увеличена до 275 к.с. мощност на 2,0-литровия бензинов R.S. двигател, титаниева Akrapovic ауспухова система, „Öhlins Road&Track“ еднопосочно регулируеми амортисьори с комзитни пружини и с гуми MICHELIN Pilot Sport Cup 2, които са специално адаптирани към автомобила.

Докато Mégane R.S. 275 Trophy-R се справя без задни седалки, отпред са монтирани Recaro Pôle Position поликарбонатни монокок седалки, които намаляват теглото с 42 килограма. Те са снабдени с 3-точкови предпазни колани, но като аксесоар се предлагат 6-точкови колани с авиационен тип заключване. Укрепваща колона и обезопасяващи мрежи предпазват пътниците от движещи се предмети.

За феновете, обичащи шофирането на писта, стремежът за намаляване на времето за обиколка с няколко секунди е наложил използването на литиево-йонна батерия, с което се редуцира общото тегло с още 16 килограма. За да се гарантира високоефективно спиране, като едновременно с това бъде допринесено към усилията за намаляване на теглото, Mégane R.S. 275 Trophy-R се възползва от специални спирачки. Неговите 350/28-диематрови стоманени и алуминиеви дискове намаляват теглото с допълнителни 3 кг. Адаптирани идеално за интензивна пистова употреба, тези спирачки с логото на Renault Sport даряват автомобила с остра захапка.

 

Ултра спортно излъчване

Отвън Mégane R.S. 275 Trophy-R предлага ново, 2-цветно изпълнение с Etoilé Black покрив и купе в Pearlescent White (опция). Бландираният с Trophy-R преден ала F1 нож, кариран флаг графика в долната част на предните врати и графики отстрани на автомобила, са изпълнени във Vif Red. С финални щрихи, поставени от 19-инчовите черни или червени Speedline джанти, това е автомобил, който изпъква еднакво на пистата и на пътя.

Ексклузивността на Mégane R.S. 275 Trophy-R се подчертава и чрез детайлите, като облицовани с Алкантара волан и лост на ръчната спирачка, кожена топка на скоростния лост и червени предпазни колани, които пасват на видимите шевове на седалките и волана.

 

7:54,36 мин.: Нов рекорд, говорещ красноречиво за опита на Renault Sport

Mégane R.S. 275 Trophy-R се възползва от опита, натрупан от инженерите на Renault в моторния спорт – от ралитата до Формула 1.

Това 14-секундно подобрение на предишния рекорд, поставен от Mégane R.S. Trophy през 2011, бе постигнато благодарение на отдадеността на екипите в Renault Sport Technologies и техните партньори.

Стотици часове тестове бяха извършени във Франция, Испания и Германия, за да се оптимизира развитието на този лимитиран модел, който предлага изключителна динамика.

Новият рекорд за обиколка, записан от Mégane R.S. 275 Trophy-R, отново подчертава знанията и опита на специалистите в Renault Sport Technologies, когато става въпрос за проектиране на страхотни, достъпни спортни автомобили.

Изчерпателен прес пакет за лимитираната версия на Mégane R.S. 275 Trophy-R и „историята зад“ новия рекорд може да откриете на медийния уебсайт на Renault: www.media.renault.com