Меню
TwitterRssFacebook
Страници

ECO2, нова емблема за модели, които са по-екологични и по-икономични

Ангажиментът на Renault към устойчив транспорт за всички датира от над двадесет години. През 2007 Renault бе първият автомобилен производител, лансирал емблемата —eco²— която има за цел да идентифицира автомобилите с по-ниски CO2 eмисии и разход на гориво.

Сега Renault обявява нова емблема, която да символизира продължаващата политика за намаляване на екологичния отпечатък върху околната среда. С цел постоянство името е същото, но критериите за новата ECO2 емблема са затегнати. Затова новата емблема ECO2 е по-силно обвързана с все по-взискателните очаквания на автомобилистите. За всеки модел Renault, емблемата ECO2 идентифицира версиите на даден модел, които са с най-ниските CO2 eмисии.

Новата ECO2 емблема илюстрира непрекъснатия стремеж на Renault за намаляване на CO2 eмисиите в своите автомобили с двигатели с вътрешно горене.

Тя се вписва и в широкообхватната екологична политика на Renault, която се стреми към средно годишно намаляване с 3% на въглеродния отпечатък на всяка продадена в света кола, и постоянно намаляване на екологичния отпечатък на всяко ново поколение модел, обхващащо целия жизнен цикъл на автомобила – от чертожната дъска до депото за рециклиране.

ECO2, нова емблема за по-екологични, по-ефективни и по-икономични автомобили с двигатели с вътрешно горене

Renault обявява нова ECO2 емблема, базирайки се на по-селективни критерии спрямо предишната.

Eнергоефективни двигатели

Новата ЕСО2 емблема на Renault обозначава избор на версии от цялата моделна гама с ниски нива на CO2 eмисии.

Критериите, стоящи зад новата ECO2 емблема, са по-строги спрямо тези от предишния eco2 етикет, с който се обозначаваха всички леки пътнически автомобили със CO2 eмисии под 120 г/км, произведени в заводи, сертифицирани по ISO 4001, рециклируеми на поне 85%, и (от 2011) с поне 7% пластмаса, добита от рециклирани материали.

Новата ECO2 емблема обозначава най-икономичната версия на всеки модел Renault, по тип гориво и трансмисия. И шофьорите могат да са сигурни, че всяка ECO2 версия предлага енергийна ефективност сред най-добрите в своята категория.

Технологиите на Renault в действие

Новата ECO2 емблема е в крак с постоянния напредък на Renault за намаляване на CO2 eмисиите в цялата моделна гама с двигатели с вътрешно горене.

Една от целите на екологичната стратегия на Renault, е преследване на постоянен напредък в цялата моделна гама с двигатели с вътрешно горене, за намаляване на техния екологичен отпечатък с всяко следващо поколение, издигайки ги до стандартните за индустрията нива на енергийна ефективност. Приложимостта на ECO2 емблемата за автомобилите Renault с двигатели с вътрешно горене ще се преразглежда редовно, за да отразява технологичните постижения на Renault по отношение на екологичните параметри.

През последните години много други автомобилни производители последваха лидерството на Renault с обозначаване на екологичните модели, за да идентифицират моделите си с най-малко екологично влияние. През 2015 новата ECO2 емблема е още по-избирателна при обозначаване на задвижващите системи с най-добрата енергийна ефективност.

Нова емблема, ново лого

От юни 2015 новите модели Renault, във версии, които отговарят на ECO2 критериите, ще носят специална емблема върху задния капак на автомобила.

Kadjar, първият модел, достоен за новата ECO2 емблема Във дизеловите версии Energy dCi 110 (механична и EDC автоматична), Kadjar е първият автомобил в гамата на Renault, който получава новата ECO2 емблема. При 99 г/км емисии CO2, тези автомобили са с най-ниските нива CO2 eмисии в кросоувър С-сегмента.
Renault Kadjar, нов кросоувър SUV, появи се по време на презентация в Saint-Denis близо до Париж на 2 февруари 2015 г. Френският производител на автомобили Renault стартира първия си компактен SUV в понеделник, като се стреми да подражава на японскя си успешен партньор Nissan 7201.T

Renault Kadjar, нов кросоувър SUV, появи се по време на презентация в Saint-Denis близо до Париж на 2 февруари 2015 г. Френският производител на автомобили Renault стартира първия си компактен SUV в понеделник, като се стреми да подражава на японскя си успешен партньор Nissan 7201.T

От септември 2015, новата ECO2 емблема ще се появи и върху най-енергийно ефективните версии на Renault, които вече се продават в Европа. А задвижващите системи за следващите модели Renault ще бъдат разработени така, че да могат да носят новата ECO2 емблема с излизането си на пазара.

Емблемата ЕСО2 ще получат следващите версии на съществуващи вече Renault модели:

Clio & Clio EstateClioClio & Clio Estate Energy dCi 90 82 г/км CO2
Energy TCe 90 97 г/км CO2
Energy TCe 90 GPL 95 г/км CO2
Captur Energy dCi 90 95 г/км CO2
Energy dCi 90 EDC 99 г/км CO2
Scénic & Grand Scénic Energy dCi 110 105 г/км CO2
Kadjar Energy dCi 110 99 г/км CO2
Energy dCi 110 EDC 99 г/км CO2
New Espace Energy dCi 130 116 г/км CO2

(CO2 стойност за Euro 6 двигатели)

Eкологични и икономични автомобили

За Renault, иновацията е смислена единствено ако е достъпна за широкия потребител. Колкото по-достъпни са плодовете на прогреса, толкова по-високо е съотношението на населението, което може да се възползва от тях, и толкова по-голям е мащабът на положителното влияние върху околната среда.

Емблемата ECO2 илюстрира ангажимента на Renault към устойчив транспорт за всички и окуражава купувачите на автомобили с вътрешно горене за избират версии, които са най-екологични и икономични.

Тази стратегия се вписва в пионерските усилия на Renault за разработване на транспортни решения, които са едновременно почтителни към природата и достъпни за възможно най-голяма част от населението, какъвто е примерът с гамата от напълно електрически автомобили и изследователската работа по презареждащ се хибриден автомобил (изследователския прототип EOLAB).

Новаторски напредък в икономията на гориво и предпазването на околната среда

През 2007 Renault стана първият автомобилен производител, който въведете емблема за екологичност. Емблемата eco2 информира клиентите кои версии на моделите Renault са най-екологични, съобразно критерии, покриващи всички ключови етапи от жизнения цикъл на автомобила: производство, използване и изхвърляне в края на жизнения цикъл. За да си заслужи емблемата eco2, един автомобил трябваше да отговаря на три критерия:

  • да отделя под 120 г/км CO2
  • да е произведен в завод сертифициран по ISO 14001
  • да е поне на 85% рециклируем и да използва пластмаса, добита от рециклирани материали в съотношение поне 5% (7% от 2011)

Днес, всички заводи на Renault са сертифицирани по екологичния стандарт ISO 14001. Такъв е случаят от 2008 насам. Програмите за управление на околната среда в производствени заводи носят постоянно намаляване на разхода на енергия и вода, както и на водни и атмосферни отделяния. Резултатите от изпълнението на тези програми се обект на редовен одит и сертификация, за да се потвърди приносът към намаляване на цялостния екологичен отпечатък на автомобилите Renault с всяко следващо поколение.

Автомобилите на групата Renault, произвеждани в Европа, са изградени от 30% рециклируеми материали, показател, който ще се увеличи до 33% през 2016. Renault също така е лидер и при използването на пластмасови материали от рециклирани източници, като съотношението е 13% през 2014. Този параметър също се увеличава; 20% от пластмасата в Espace е от рециклирани източници.

Автомобилите на Groupe Renault, произвеждани в Европа, са 85% рециклируеми и 95% годни за повторна употреба на материали. Използването на рециклирани материали, каквито са пластмасата и медта, допринася също за намаляване на екологичния отпечатък от извличането на сурови материали и производството им.