Меню
TwitterRssFacebook
Страници
Renault представя KWID

Renault представя KWID

Като иноватор от 1898, Renault непрекъснато търси начини да измисли нови идеи, оспорва конвенционалното мислене и преоткрива начина, по който използваме автомобилите.

“С KWID, Renault продължава да преследва своята стратегия за достъпна мобилност за всички, за да подсили международния си ръст. Използвайки новата платформа на Renault-Nissan Alliance, и следвайки следата, оставена от Duster, KWID ще позволи на Renault да продължи своята експанзия и да отговори на нуждите на клиентите, които искат автомобил, който е стилен, здрав и лесен за употреба.”

Карлос Гон – Председател и Главен изпълнителен директор на Groupe Renault

KWID преобръща установените в А-сегмента дизайнерски похвати, благодарение на здрав и стилен екстериор, плюс модерен и приветлив интериор, оборудван с функции, които обикновено се свързват с моделите от горния сегмент.

Този изключително модерен новак се характеризира със SUV стайлинг и конструкция, комбинирани с щедро вътрешно пространство с безпрецедентни характеристики за сегмента, докато компактната му следа го прави изключително гъвкав.

Интериорните характеристики, атестат за качество, включват модерна Media-Nav навигационна/мултимедийна система, допълнена с голям 7-инчов сензорен дисплей и Bluetooth свързаност.

KWID комбинира комфорта и функционалността на семеен градски автомобил с модулен интериор и редица решения за съхранение на вещи и предмети.

Renault отдавна е демонстрирал способността си да разработва уникални, иновативни автомобили, предназначени да посрещнат специфичните нужди на своите международни пазари.

С представянето на KWID, марката отива една стъпка по-далеч по пътя на създаване на атрактивни, достъпни автомобили в сегмента на малките коли.

KWID ще бъде лансиран в Индия през втората половина на 2015 с цена между 3 и 4 лакти (300 000 и 400 000 рупии).

Уникален стайлинг и функции, нови за сегмента на KWID

Комбинацията от страхотния външен вид на KWID, функциите, използвани в модели от по-висок клас, динамичната стойка и SUV линии, адаптирани към компактния му размер, правят модела уникално предложение за индийския сегмент на компактните градски автомобили. Чисто новият цвят «Outback Bronze» добавя топъл, енергичен щрих. KWID е атрактивен, модерен автомобил с просторен и комфортен интериор, който отговаря на ежедневните нужди на семействата.

00083660-1

SUV стайлинг, който вдъхва увереност

Renault KWID илюстрира венчелистчето „Explore“ от дизайнерската стратегия на Renault, символ, който се отнася за:

Динамични характеристики, здравина и желание за приключения. Вдъхновеният от SUV-моделите дизайн на KWID е иновация в този сегмент.

Неговите къси предни и задни надвеси и голям просвет (180 мм) излъчват здравина и надеждност.

При 3,68 метра дължина и 1,58 метра широчина, KWID е идеален за градския трафик, докато високата му шофьорска позиция осигурява по-добра видимост и по-спокойно пътуване.

“На пръв поглед, KWID смесва емоционален дизайн с нуждата от здравина, изразена от клиентите. Неговите SUV линии отразяват здравия му характер и подчертават отличителния и модерен вид.“

Лоренс ван ден Акер – Старши вицепрезидент, Корпоративен дизайн

Предницата на KWID и късите предни и задни надвеси предлагат на собствениците външен вид, асоцииран със SUV моделите.

Дръзкият, структуриран дизайн на радиаторната решетка акцентира логото и допълнително подчертава SUV излъчването на модела, докато фаровете включват новия светлинен подпис на марката, включително С-образната хромирана лайстна.

Леко изваяните профили осигуряват флуиден, динамичен акцент, а правоъгълните форми на черните колесни арки осигуряват, освен допълнителна защита, още един намек към SUV корените на KWID. Долните лайстни на вратите подчертават здравия характер на KWID. Силно изправеното, изнесено напред челно стъкло добавя чувство за движение и флуидност към високата странична линия, която леко се издига в задната част.

Големите прозорци осигуряват добра видимост за водача и играят голяма роля за комфорта на пътуване.

KWID е напълно нов автомобил, който предлага много изненади както вътре, така и отвън, включително функции от по-горния сегмент.”

Давид Дюран – Ръководител на дизайна на KWID

В задната част, долната част на бронята е черна, поредната SUV препратка. Оцветеният в цвета на купето спойлер над задната врата дава добавена стойност на динамичната стойка на автомобила.

Модерен интериор

Интериорът на KWID носи същия вдъхващ увереност дизайн, както и екстериора. Неговите отличителни елементи предполагат статут, но без да неглижират ежедневните нужди.

Хоризонталните линии на таблото придават впечатление за широчина, като това е поредният детайл, който се свързва с моделите от по-горните сегменти.

Дигиталните прибори и хромирани пръстени на вентилационните отвори създават модерно, висококачествено усещане. Арматурното табло хармонично приютява и централно разположената мултимедийна система. Проектиран от Renault Design India, интериорната облицовка е успокояваща и престижна.

Функции, които са нови за А-мини сегмента

KWID предлага модерен, интуитивен интериор

Централната конзола в черен пиано лак е допълнена от хромирани кантове и приютява Media-Nav мултимедийната/навигационна система, която идва със 7-инчов (18 см) дисплей, безпрецедентен размер за сегмента.

KWID предлага технологии, които не само посрещат нуждите на водача, но и улесняват шофирането.

Лесната за работа Media-Nav система включва радио и Bluetooth технология за безжична телефония, която допринася за по-безопасното шофиране.

Tези характеристики отговарят на нуждите на индийските клиенти, които търсят израз на жизнения си статут и технологии за свързаност.

Благодарение на своята специфична архитектура, KWID комбинира компактни размери (дължина: 3,68 м) с просторен интериор, който поставя стандартите в сегмента и за петимата пътници. Предните седалки са с голям размер, а задните седалки са много комфортни.

KWID разполага с много просторен багажник и най-добрия в класа товарен обем.

00083680-1

KWID, последната стъпка от международната стратегия на Renault за разрастване

С KWID Renault лансира световен автомобил, създаден да улесни живота и да предложи нов начин за придвижване с кола. Конструиран върху чисто нова платформа, обща за Renault и Nissan, KWID жъне всички ползи от обединените ресурси и опит на Алианса. Новият модел е адаптиран към специфичните нужди на пазари като индийския и ще позволи на Renault да продължи с развитието на международната си стратегия за разрастване.

Базиран на нова платформа на Renault-Nissan Alliance

Основан през 1999, Renault-Nissan Alliance продаде 8,5 млн. автомобила на почти 200 пазара през 2014, консолидирайки позицията си на автомобилен производител №4 в света.

Renault KWID е първият модел на Renault-Nissan Alliance, който използва платформата CMF-A.

Благодарение на подхода със споделяне на платформи, Алиансът ще може да отиде още по-напред в развитието на международно, гъвкаво продуктово предлагане, базирайки се на споделянето на компоненти и високопроизводителни архитектури.

Подобно на всички други платформи на Алианса, CMF-A е изключително гъвкава. В резултат на това, екстериорният дизайн и задвижване могат да варират в съществена степен, за да се отговори на специфичните изисквания и предпочитания на международните пазари на Renault, какъвто е индийският.

“CMF-A платформата отваря нови хоризонти по отношение на способността ни да задоволяваме, дори да надхвърляме очакванията на клиентите в страни, в които търсенето в момента е най-високо, особено на тези клиенти, купуващи автомобил за пръв път. Tези влиятелни клиенти не искат автомобил, който е бил първоначално проектиран за утвърдените пазари и им се предлага преди да остарее. Те се стремят – и са в пълното си право – към модерен, здрав, елегантен автомобил на цена, която представлява мини-революция за толкова забележителен автомобил.”

Арно Дебьоф Старши вицепрезидент на Алианса за Renault-Nissan BV и Alliance CEO офис

Фокусирано върху клиента развитие, основано на допълващ опит

Renault отиде много напред по отношение на своята организация, управление на разходите и времена за доставка, за да проектира и произведе KWID, модел със световно призвание.

Процесът се възползва от ресурси и персонал от Франция, Япония, Корея и Индия.

Например, тестовете на автомобила се възползваха от силните страни на Алианса, като бяха използвани различни мощности, за да бъде поставен KWID на различни изпитания: купето и шасито бяха тествани в Япония, оборудването за купето бе оценено в Корея, а тестовете за издръжливост бяха проведени във Франция, докато Индия бе домакин на крайното тестване и изпитанията при асемблиране на модела.

Автомобилът бе разработен близо до своя пазар. Процентът на местните доставчици в Индия бе увеличен до 98%, включително 60% от региона Ченай.

Мениджърският екип на проекта създаде условията, необходими за разработването на KWID, като целият екип работеше на едно място. Целта бе отделните екипите, натоварени с проектиране, разработване и производство на колата да работят по-ефективно съвместно.

Бяха впрегнати всички методи, за да се гарантира, че автомобилът ще отговаря на пазарните нужди и да се постигнат целите на ценообразуването.

Стратегия, основаваща се на разрастващите се международни пазари

Groupe Renault е активна на 125 пазара, като през 2014 продаде 2 712 432 автомобила по света. В резултат на тази международна стратегия, сега Renault продава 46% от автомобилите си извън Европа, сравнено с 37% през 2010.

Renault преследва своята стратегия, за да произвежда автомобили си по-близо до своите пазари, като по света има 36 завода за производство и над 12 000 търговски шоурума.

Renault има регионални центрове, базирани в стратегически важни държави, чиято цел е да се погрижат за местните нужди (еко гориво за двигателите в Бразилия, екстремния в Русия и т.н.).

Освен това, с пет дизайнерски центъра по света (Франция, Бразилия, Румъния, Корея и Индия), Групата може да взима под внимание местните параметри, когато проектира и адаптира своите продукти, за да отговори на специфични изисквания, като например цветове и материали.

След революцията на KWID Concept, първият концептуален модел на Renault, представен извън Европа (Ню Делхи Мотор шоу през февруари 2014), Renault представя световната премиера на ВВА в Индия. KWID е силна илюстрация на амбициите на Renault за ръст на международните пазари.

KWID отразява визията на Renault за автомобила… иновативен, атрактивен и достъпен. Tази визия се изразява чрез новия слоган на марката – «Renault – Passion for Life»

Renault съществува повече от 115 години, като през това време изобретява голям брой иновации, предназначени за използване от всички автомобилисти.

Днес, Renault продължава да изобретява и разработва технологии, които остават една крачка пред изискванията на клиентите, което се илюстрира от широката гама електромобили.

Tози ясно заявен ангажимент отразява фокусирания върху клиента подход на Renault, който се стреми да направи иновациите още по-достъпни, доближавайки ги до обсега на възможно най-много хора. За Renault, проектирането на иновации означава най-вече създаването на възможно най-добрите продукти и услуги, превръщайки ги в достъпна реалност.

Като изобретател на концепцията „Voitures à Vivre“, Renault има признати познания в сегмента на градските автомобили. Този опит сега се изразява в новия слоган на марката: „Renault – Passion for Life’.

С течение на годините, Renault създава безброй градски автомобили, които, чрез своя дизайн и технически характеристики, отразяват променящото се лице на обществото. Renault, също така, въвежда технологични иновации, които улесняват живота на шофьорите – от дистанционното централно заключване и автоматично отваряне на багажника, до карта „Свободни ръце“ и т.н.

В същото време, опитът на Renault като производител на двигатели за Формула 1 позволява на Groupe Renault да развие широка гама иновации в сферата на задвижването, които изиграват своята роля за снижаване на разхода на гориво на серийните модели.

Renault има и репутация на създател на концептуални иновации, като например плъзгащата се задна седалка-пейка и равния под за нуждите на ежедневното ползване.

От самото начало Renault си изковава репутация за създаване на „Voitures à Vivre, с други думи автомобили, които са иновативни, гениални, гъвкави и комфортни. От 2012 тези основни белези на Renault са комбинирани с желанието да се достигне до емоциите на клиентите, нещо, което налага нов подход към дизайна.

“Нашият нов слоган „Renault – Passion for Life“ отразява в дълбочина дизайнерската трансформация, въведена с последното поколение Clio. Нещо повече от подпис, той изразява обещание към нашите клиенти. Нашите модели са разработени със страст от нашите инженери и дизайнери, за да улесняват и направят по-приятен живота на хората.”

Mайкъл ван дер Санде – Старши вицепрезидент, световен маркетинг

Амбицията на Renault е да развива мобилността на международните си пазари.

Подобно на всички масови производители, Renault предлага широка гама автомобили, за да отговори на нуждите на клиентите по целия свят. Въпреки това, Renault изпъква сред другите марки чрез своята визионерска стратегия, основаваща се на смелите цели и ангажимент към мобилността за всички на международните си пазари.

Renault доказва способността си да разработва автомобили, съобразени с всички пазари, с Duster например, създавайки практичните продукти, от които клиентът се нуждае.

Tози подход позволява на Renault да бъде конкурентен чрез намаляване на разходите, скъсявайки развойния процес и предлагайки по-атрактивни продукти, докато едновременно с това обръща внимание на функциите и съдържанието, които търси клиентът.

Днес, Renault и партньорът му Nissan отиват още по-далеч, инвестирайки в платформата CMF-A, която ще осигури основа за нова гама от модерни автомобили, предназначени за масовия клиент.

Благодарение на комбинацията от безпрецедентни функции за сегмента, атрактивния SUV дизайн и интуитивно оборудване, ВВА персонализира ценностите на марката като модел, създаден със страст, с намерението да подобри живота на своите собственици.

Амбициите на Renault в Индия

Индия е един от приоритетните пазари за Renault, заедно с Русия, Бразилия и Китай. С персонал от над 12 000 човека, Групата има силна местна основа там, позволяваща й да се адаптира по-ефективно към местните реалности и изисквания.

KWID е илюстрация на способността на Renault да разработва автомобили, които улесняват ежедневието, отговаряйки на нуждите на клиентите, които търсят стилен автомобил, който е здрав и лесен за шофиране. Дизайнът на KWID и иновативните характеристики са готови да играят важна роля в разширяването на Renault в Индия.

Пазар с голям потенциал

В момента съотношението на собственост на автомобили в страната от едва 20 на 1000 жители спрямо 105 в Китай, 300 в Русия и 600 в Европа, индийският автомобилен пазар се разширява бързо. Продажбите през 2014 се увеличиха с 3,1% до 2 537 892 автомобила, като до 2020 се очаква обемът на продажбите да достигне около 5 млн. В резултат на това Индия може да се превърне в третия най-голям пазар до края на десетилетието.

Амбицията на Renault е да увеличи своя дял на индийския пазар от 2% до 5%.

Повече от всякога, развиващите се млади средни класи виждат мобилността като начин да избягат от ограниченията на обществената транспортна система, да получат известна свобода, да демонстрират своя жизнен статут и да разполагат с безопасен транспорт за своите семейства.

На пазар, на който сегменти А2 и А3 съставляват по-голямата част от продажбите (сегмент А в момента държи над 30% от продажбите на дребно), все по-голям брой клиенти имат желание да притежават по-голям, по-луксозен автомобил.

На фона на бързото развитие на градската среда, клиентите в Индия търсят автомобили с повече възможности за свързаност, изтънчени автомобили, които са успокояващи и създадени за семейно ползване. ВВА отговаря на тези изисквания.

Стабилна основа и бързо разрастваща се мрежа

След стъпването в Индия като независим бранд през 2010, Renault изгради себе си като много динамичен играч в автомобилния сектор.

Renault постави акцент върху местното присъствие и местното съдържание чрез създаване на оперативна база на Алианса, с производствен завод в Ченай, редом до Renault-Nissan инженерен и търговски център и Technical Business Centre India (RNTBCI). Дизайнерските центрове в Мумбай и Ченай, и логистичните хъбове в Пуни и Ченай разкриват решимостта на марката да установи дългосрочно присъствие в страната.

Дизайнерският център в Мумбай бе първият в Индия, открит от чуждестранен автомобилен производител през 2007. Renault има широка търговска мрежа от дилъри, покриваща над 80% от Индия в 120 града. Tази бързо разрастваща се мрежа се увеличи от 14 дилъра в средата на 2011 до 157 в края на 2014. Очаква се тя да достигне 205 в края на 2015.

Все по-популярна марка

През 2010 Renault обяви стратегия за представяне на пет автомобила на пазара в тази държава.

Fluence и Koleos бяха лансирани през май и септември 2011. След това, през януари, юли и септември 2012 бяха пуснати Pulse, Duster и Scala.

Renault продаде почти 45 000 автомобила през 2014 спрямо 1500 през 2011.

В рамките само на две години, Renault направи големи стъпки по отношение на разпознаваемост и видимост спрямо конкурентите си, представени в Индия от 10 години.

Днес, Renault е №1 европейска марка и №9 по продажби на автомобили в Индия. Скорошното лансиране на Lodgy (през април 2015) се очаква да консолидира ръста на Renault в страната.

“Благодарение на Duster, Renault се превърна във водещата европейска марка в Индия. След лансирането на Lodgy миналия месец, и топлото посрещане от страна на пресата, сега вдигаме покривалото от KWID. Потвърждаваме нашата краткосрочна цел да завоюваме 5% пазарен дял в Индия, една от ключовите държави в международната стратегия за разрастване на Renault.”

Бернар Камбие – Старши вицепрезидент, председател на региона Африка-Близък Изток-Индия

Renault става все по-разпознаваем бранд в Индия, където получи 40 награди, включително 31 само за Duster.

Renault спечели титлата за „Производител на годината през 2012“.

Duster спечели приза „Автомобил на годината в Индия за 2013“. По-малко от година след лансирането си, Duster спечели и наградата „TNS глас на потребителя“ за най-високо клиентско удовлетворение. Междувременно, Duster е подгласник в класацията на JD Power Asia Pacific 2013 India за първоначално качество. Компанията отличи забележителното качество на Duster в силно натоварения сегмент, в който се конкурират не по-малко от 15 модела.