Меню
TwitterRssFacebook
Страници

Renault Twizy

Със своите ултра-компактни размери (2,34 м дължина 1,24 м широчина и 1,45 м височина), Renault Twizy е роден за движение в градски условия. Хомологирани като четириколка (лек или тежък в зависимост от двигателя), тя идва с избор между три нива на оборудване и два двигателя, с или без свидетелство за управление.

Представено в окончателния си вид на автомобилното изложение в Париж през 2010 г., Renault Twizy е проектиран от самото начало като ултрамобилни изцяло електрически двуместен превозното средство (TWIN и лесно).

Renault Twizy ще се хареса на зает, кола-собственик на градските жители търсят второ превозно средство, както и за по-младите шофьори търси безопасен начин да започнете да шофирате с моторно превозно средство, което не изисква лиценз.

Въпреки компактните си размери, са вероятно ще подтикне сравнения със света на скутери, Renault Twizy притежава всички основите на една кола: шаси с четири колела, волан, педали, и обгръща тялото за двама пътници седят в тандем, един зад от друга страна.

Renault Twizy е кола с характер, с решително модерен дизайн; открита каросерия с прекрасен линии, оригинални (по желание) крило на чайка врати, предно стъкло и покрива, които са с голяма остъклена площ, както и светлини създаването на оригинален подпис осветление.

Renault Twizy има обсег от 100 км при стандартен градски цикъл и може да се зареди напълно за 3 часа и половина от вътрешно гнездо, с помощта на спирален кабел се намира под капак в предната част на колата.

Renault Twizy кораби с 13 кВт (17 к.с.) електрически мотор доставят 57 Nm и с максимална скорост от 80 км за версията изисква свидетелство за управление. Renault Twizy 45 – версията не изисква лиценз – се задвижва от 4 кВт (5 к.с.) двигател с максимален въртящ момент от 33 Nm, достъпни от старт и максимална скорост ограничена до 45 км. Renault Twizy е оборудван с 6.1 кВтч литиево-йонни батерии, разположени под предните седалки.

В Renault Sport отдели е възложено да разработи Renault Twizy. За развитието шаси, идеалният кандидат е бързо идентифицирани. С оглед на централното задно разположение на двигателя (като на Clio V6), естествено е да се даде на проекта да Sport Technologies Renault, която е извършила 80% от глобалните проучвания (100% за ходовата част). Също така, само Renault Sport F1 имал опит, придобит чрез KERS / SREC (кинетична енергия, възстановяване на системата), както и на наличните съоръжения за изпитване.

Renault Twizy е оригинален и привлекателен концепция, направени за шофиране на открито без каска. Открийте новите усещания управление, предлагани от лекия автомобил (450кг с батерии) и изненадващи възможности ускоряване на електродвигател (13 кВт, 57 Nm). Допринася за превръщането на града по-чист и по-безопасно място за шофиране.

Предлага се в три нива на тапицерия, четири цвята и два двигателя, Renault Twizy може да бъде оформен в изображението. Опциите включват Gullwing врати, стъклен покрив и широка гама от аксесоари. Тя дори може да се превърне в автомобилната компания с къща-предназначени ваденки.